Het Jack’s Festival van het Levenslied groene trendsetter

Het Jack’s Festival van het Levenslied kreeg vrijdag 2 november, in aanwezigheid van wethouder Erik de Ridder van Tilburg, het duurzaamheids-certificaat van de Stichting Duurzaam Organiseren. Dat betekent dat het festival voldoet aan allerlei groene en duurzame eisen die gesteld worden, zoals schone brandstof om de energie op te wekken en het gescheiden inzamelen van afval. De Stichting Duurzaam Organiseren is ook zeer aangenaam verrast door de keuze van de wijnen die geschonken worden: die zijn grotendeels biologisch.

Frans Verouden van de Stichting Duurzaam Ondernemen zegt dat het Jack’s Festival van het Levenslied ver voorop loopt wat betreft de duurzame keuzes die het maakt: “In Amsterdam wordt beleid gemaakt dat de evenementen in die stad vanaf 2020 groen moeten zijn, Het Jack’s Festival van het Levenslied is dat nu al en is daarmee in Brabant, maar dus ook daarbuiten, een echte duurzame trendsetter.”

Het Jacks Casino Festival van het Levenslied nam 4 jaar geleden, als eerste grote festival in Brabant, het besluit om schoner en duurzamer te gaan werken. Festival- voorzitter Maurits Hirsch Ballin spreekt van een zeer bewuste keuze: “Het kost natuurlijk meer, maar ons festival wordt midden in de Tilburgse binnenstad georganiseerd. Wij vinden het onze verantwoordelijkheid dat we die binnenstad en zijn bewoners zo min mogelijk belasten en dat we daarmee een trendsetter zijn, is alleen maar mooi meegenomen. Ik hoop dat meer evenementen ons voorbeeld zullen volgen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *