Acht talenten door naar finale Volkszanger Junior 2018

‘Tilburg zingt Hazes’ leek het wel, bij de halve finale van Volkszanger Junior bij Theaters Tilburg. De organisatie had gevraagd om het échte levenslied en kreeg dat ook: veel kinderen kozen voor een nummer van deze vader van het levenslied (of zijn zoon). Mét bijbehorende lach en traan. Van de 15 kinderen mogen er acht door naar de finale. Zij krijgen van organisator Factorium Podiumkunsten een aantal gratis vocal- en performance lessen om ze klaar te stomen voor de grote finale op 27 mei in Café Bolle. Die dag wordt de winnaar gekozen die op 3 juni mag optreden op het Festival van het Levenslied.

Bekende zangeressen gaven tips
In de ochtend kregen alle kinderen een workshop met performance tips en een paar goede opwarmingen door Factorium Podiumkunsten en steun en toeverlaat van het project Rian Donders. Extra leuk was het dat Julia van Helvoirt (winnares van Idols) en Bo Oprinsen (deelnemer o.a. Bloed, Zweet en Tranen) de kinderen extra tips kwamen geven voor hun optreden.

Winnen was niet het belangrijkste
Maar vooral de sfeer was bijzonder zondag. Want Volkszanger Junior is geen talentenjacht waar het alleen maar draait om winnen of verliezen. Vooral het leuk hebben en plezier maken in wat je doet, staan voorop. Het enthousiaste publiek werkte daar gul aan mee: bij iedere uithaal werd enthousiast geklapt en gejuicht. Daarmee bleef het voor iedereen leuk.

John van de Ven (producer en arrangeur van André Hazes) in de jury
Jurylid voor de finale, Tilburger John van de Ven, kwam alvast eens polshoogte nemen. Hij maakte in zijn carrière meer dan 25 platen met André Hazes en mag daarmee wel een kenner genoemd worden. Leuk detail was dat hij het publiek vertelde dat het liedje Bloed, Zweet en Tranen eigenlijk bijna een Tilburgs lied is: hijzelf, Ton Leijten (ook uit Tilburg) en André schreven het lied samen, wat het nummer dus 2/3 Tilburgs maakt. Het is maar dat je het weet.

Winnaars
Wil je weten wie de finalisten zijn? Kijk dan op www.factorium.nl/volkszangerjunior.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *