Paul van Loon

Ambassadeur Levenslied 2018

“Hij is de ultieme muzikale verbinder” Maurits Hirsch Ballin, voorzitter van het Jack’s Festival van het Levenslied kan het niet duidelijker zeggen. Paul van Loon is daarom gekozen tot ambassadeur van het Levenslied.

De Tilburger (53) is één van de grondleggers van het Jack’s Festival van het Levenslied en is daar, bijna 30 jaar later, nog steeds hartstochtelijk bij betrokken. Daarnaast is hij actief bij het Euregio Jeugd Orkest. Een orkest met jonge talenten uit België en Zuid-Nederland. Tijdens het festival van 2017 en 2018 kwamen die twee samen.
Paul van Loon zorgde er voor dat het orkest ruimte krijgt op het podium om artiesten te begeleiden èn klassieke stukken te spelen. Levenslied ontmoet klassiek.

Het bestuur van het Jack’s Festival van het Levenslied gaf Paul daarom op zondag 3 juni de eervolle taak zich het komende jaar in te zetten voor het Nederlandstalige lied. Artiesten als Frans Bauer, Johnny Hoes, Marianne Weber, Danny de Munk en Django Wagner gingen hem voor.

Naast bestuurslid van het Jack’s Festival van het Levenslied en het Euregio Jeugdorkest is Paul van Loon sinds 2002 verbonden aan de Stichting Roze Maandag, eerst als vicevoorzitter, daarna als lid van de raad van toezicht. Hij is een echte voorvechter voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuelen.

Bovendien is het zingen van Nederlandstalige liedjes Paul van Loon niet vreemd. In 2003 deed hij met de groep Mazzel mee aan het Nationaal Songfestival. Het liedje Nanana haalde de finale niet, maar was een echte hit in de Tilburgse kroegen.

Paul van Loon werd voor zijn verdiensten voor de stad Tilburg in 2015 onderscheiden met de Zilveren Legpenning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *